Horeca

Speciaalbier heeft een enorme vlucht genomen en bierdrinkers zijn honderdtachtig graden gedraaid. Ook dat stugge type dat met vergaand fanatisme vasthield aan een favoriet pils, kan het tegenwoordig niet gek genoeg. Alles is men bereid te proberen, als het maar nieuw, authentiek, origineel of alle drie is. Van een onderscheidende bierkaart gaat een enorme aantrekkingskracht uit en hoewel verscheidenheid een must is, wint kwaliteit het absoluut van kwantiteit.

glazen

Met de tijd mee

Voor horecaondernemers is het bijna onmogelijk om deze ontwikkeling bij te benen. Hoezeer je ook je best doet, tenzij craft beer in het dna van de zaak opgesloten zit, is de kans groot dat je al snel achter de feiten aanloopt. Hypes worden trends of waaien over. Het unieke biertje op je geplastificeerde kaart is al een eeuwigheid niet meer verkrijgbaar of naar je gedoodverfde hardloper kijkt ineens geen mens meer om. Ook een kaart met dertig Belgische klassiekers kan volslagen uit balans zijn of zelfs hopeloos achterhaald.

Hopdonders biedt uitkomst!

Wij kijken uitvoerig naar het type zaak, de doelgroep, het menu, de bestaande bierkaart, specifieke wensen en mogelijke andere relevante omstandigheden. Op basis daarvan doen we een voorstel waar je mee vooruit kunt. Inkoopprijzen, aanlevermethoden, seizoensbieren, wisseltaps, glaswerk; we denken overal over mee en blijven dit doen zolang de samenwerking voortduurt.

Tap of fles

Zit je contractueel vast aan een brouwer of leverancier, dan is de kans groot dat dit slechts de tapbieren betreft. Ook in die gevallen is er vaak nog genoeg winst te behalen met een uitgekiende selectie bieren op fles. Of zit je vast aan een merk, maar ben je ontevreden over de leverancier? Is er een tappunt beschikbaar om iets lokaals op te zetten of is er tijdelijk een mobiele (buiten)tap nodig? Met deze en andere kwesties ben je bij Hopdonders helemaal aan het juiste adres. (Koninginnelaan 69B, loop er vooral eens binnen!)